Experti


  • Arta Plastica - Dr.RODICA MATEI

Istoric de arta, ex Director stiintific al Muzeului National de Arta al Romaniei (1994-2010), curator al numeroase expozitii de arta romaneasca moderna si contemporana, Coordonator al proiectului de reorganizare a Galeriei de Arta Romaneasca Moderna a muzeului, expert in arta romaneasca moderna.

                              - DANA DRAGOMIR

Istoric de arta, specialist in arta plastica romaneasca si contemporana, ex. coordonator al Muzeului Colectiilor de Arta, curator a numeroase expozitii de arta romaneasca si straina.

  • Consultant arta plastica, restaurator - Dr.IOAN DARIDA

Specialist restaurator patrimoniu monumente in domeniile pictura murala, pictura pe lemn. Proiectare si restaurare opere de arta patrimoniu fix si mobil. Activitate de instruire profesionala - personal cu pregatire medie sau superioara. Expertiza, evaluare opere de arta, mobilier. Absolvent al al Universitatii Nationale de Arte, Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Doctor in arte.

  • Arta decorativa / Carte - Dr.FLORENTA IVANIUC ENACHE

(Ex)muzeograf si conservator la Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Colectiilor de Arta, - din experienta dobandita prin contactul direct cu opera de arta pe parcursul panotarilor repetate a colectiilor bucurestene si cu prilejul organizarii a numeroase expozitii temporare tematice si retrospective, cu predilectie de arta plastica romaneasca, in tara si in strainatate - expert in arta romaneasca, perioada  interbelica, si expert in arta decorativa universala in special Orientul Apropiat si Mijlociu.

  • Bijuterii / Obiecte de argint - LAURA IANCU

Consultanta tehnica de specialitate bijuterie-orfevrarie. Profil tehnic conform certificarii si calificarii emise de Monetaria Statului, Banca Nationala a Romaniei. Atestare si Autorizare metrologica emisa de Inspectia Metrologica de Stat pentru operatiuni de masurare, gestionare, distribuire si comercializare in domeniu (1978 - 1992).
Din 1992 pana in prezent, activitate neintrerupta la Casa de Licitatie ALIS, participand la peste 500 expozitii si licitatii. Atestare ANPC pentru operatiuni cu metale pretioase, aliaje ale acestora si pietre pretioase, conform legistatiei in vigoare.

  • Orologerie - GIGI MATACHE
TOP